Základná Škola s VJM - Alapiskola Lakszakállas

Hlavná 27, 946 17 Sokolce

Úszótanfolyam az ötödikeseinkkel

április 18-22. - Nagymegyer

Április 18-ától minden reggel hét órától gyülekeztünk az iskola folyosóján, hogy Tallósi Tímea tesitanárunk és Krascsenics Renáta osztályfőnök segédletével minél hamarabb a vadonatúj úszómedence vizébe vethessük magunkat.

Szerencsénkre az első osztályban mindenki elsajátította az úszás alapjait, így az idei úszásoktatást már egy szinttel feljebb kezdhettük. Hétfőn reggel fél nyolckor csobbantunk a vízbe, ahol mindenki megmutathatta, melyik úszásfajtában mennyit képes leúszni. Elsőként a mellúszást gyakorolhattuk, megtanulhattuk a víz alá bukás technikáját is, ami bizony nem is volt olyan könnyű! A segédeszközökkel tempózva hol a kar, hol a lábtechnikát fejlesztettük, ki is purcantunk! Kilenc órakor már az öltözőknél bolyongtunk, hogy a hajszárítás után fél tízre visszaérjünk a suliba. Szerencsénkre naponta csak 3 órát tartottak meg, többre nem is lettünk volna képesek. Kedden már jött a gyorsúszás, szerdán a hátúszás, csütörtökön pedig belekóstoltunk a pillangózásba, de talán a fejesugrás elsajátításában nagyobb örömünket leltük. Pénteken elérkezett az úszóverseny, ahol párokba állva csobbantunk a dobogóról a vízbe, és úsztuk le időre a 25 métert. A leggyorsabb Varga Misi, a második Csonka Kevin, a harmadik Balogh Roli lett. Jutalomképp ugrálhattunk a dobogóról szabad technikával…. majd következett a csúszdázás, végül pedig a pezsgőfürdő! Elégedetten vettük át okleveleinket, majd elindultuk egy kis megyeri városnézésre.

Elsőként a Mátyásfánál álltunk meg, ahol próbáltunk pozitív energiákkal feltöltődni, majd megpihentünk a tájháznál, ahol egy érdekes tárlatvezetésen vehettünk részt Varga László és Etelka nyugdíjazott tanároknak köszönhetően.

 

Nem is fejezhettük be másként ezt a fantasztikus hetet, mint egy megérdemelt fagyizással! Szuper hét volt remek idővel és mókás sportolással! Köszönjük!

Copyright © 2014.