Základná Škola s VJM - Alapiskola Lakszakállas

Hlavná 27, 946 17 Sokolce

Kenguru 2018

A Kenguru Matematikaverseny magyarországi versenyébe idén 49 tanuló jelentkezett. A feladatsorokat március 19-én oldották a gyerekek. A kitöltött megoldó lapokat még aznap postázni kellett. A megoldó lapok elektronikus ellenőrzése után kialakult a verseny végeredménye.

A Szlovákiában bekapcsolódó tanulók rangsorolása külön történik, nem kerülnek a magyarországi eredménylistára. Iskolánk tanulóinak sikerült néhány nagyon szép eredményt elérniük. Az alábbi táblázat azoknak a nevét, valamint helyezését tartalmazza, akik a szlovákiai mezőnyben az első 20 hely valamelyikén végeztek:

Név

Kategória

Szlovákiai helyezés

Varga Dominik

K2

1.

Fekete Ákos

K5

9.

Balogh Levente

K6

19.

Kulacs Kristóf

K6

8.

Bajcsi Boglárka

K7

1.

Horváth Bálint

K7

19.

 

A verseny kiértékelését a Komáromi Selye János Gimnázium rendezte meg, ahova kategóriánként az első 5 helyezettet hívták meg. Így meghívást kapott az ünnepélyes kiértékelésre Dominik és Bogi is. A verseny szervezőitől értékes könyvjutalmat és oklevelet kaptak. Gratulálunk!

A versenyre a gyerekeket a következő pedagógusok készítették fel: Lengyel Zsuzsanna (K2), Tóth Bozsaky Beáta (K3), Paxián Piroska (K4), Rákócza Jeromos (K5,K8) és Bajcsi Barnabás (K6,K7).

 

Copyright © 2014.