Základná Škola s VJM - Alapiskola Lakszakállas

Hlavná 27, 946 17 Sokolce

Kilencedikeseink első bálja, a koszorúcska

2015. január 10-én került megrendezésre a hagyományos koszorúcska, vagyis a kilencedikesek táncbemutatójával egybekötött bál.  

Október elejétől minden szerdán Morva Pali bácsi segítségével kezdtük el tanulni a tánclépéseket. Ahogy egyre több táncba kóstoltunk bele, az osztály kétfelé szakadt. Voltak olyanok, kik elsőre ráéreztek a tánc ritmusára, és voltak olyanok, akiknek ez nehezebben ment. Az utolsó néhány próbán a lányok a magas sarokkal küszködtek, a fiúk a nyakkendő kötésével. Ahogy egyre inkább közeledett a bemutató időpontja, fokozódott az izgalom is, egyre feszültebbek lettünk.

A karácsonyi szünet után, míg a többi tanuló a szünidő utolsó napját élvezte, mi már a tornateremben gyakoroltuk a szombat esti előadásunkat. Január 10-én este hat órától gyülekeztünk, még egyszer átismételtük a programot, végül hét órára megtelt a mezőgazdasági szövetkezet étterme, elérkezett a mi időnk. Izgatottan néztük át újra és újra a kifüggesztett programot, melyik tánc mikor is következik majd. Bevonultunk a szülőkkel, tanárokkal megtelt terembe, ahol jólesően fogadtuk a csodálkozó pillantásokat, hiszen az elegáns ruhákban igazán előkelően sikerült megjelennünk. Meghallgattuk Kosár Mónika igazgatónőnk megnyitóját, Vass Rebeka és Gergely Éva köszöntő beszédét, végül Pali bácsi felvezetőjét. Elkezdtük a táncokat a tanultak alapján, és az első kör végén megkönnyebbülve kezdtünk kicsit felengedni, mert éreztük, hogy menni fog. 12 táncot mutattunk be: bécsi keringőt, angolkeringőt, polkát, jive-ot, csárdást, cha-cha-chá-t, mazurkát… Miután az összes tánctípust előadtuk, nagyobb baki nélkül, egy meglepetés tánccal szórakoztattuk a kedves vendégeket, melyet önállóan gyakoroltunk be Tallósi Tímea tanító néni segítségével a tornaórákon. Egy-egy virágcsokorral és tánccal köszöntük meg volt osztályfőnökeinknek a sok-sok fáradozást: Tóth Bozsaky Beátának, Bajcsi Szilviának és Gergely Évának. Felkértük szüleinket, akikkel keringőt, kacsatáncot és tvisztet táncoltunk, majd tanárainkkal ismét keringőztünk egyet. Megérkeztek a torták is, minden kilencedikes és volt osztályfőnök egy-egy kis körtortát kapott, melyeket a rajzfilmekből ismert minyonokról mintáztak. Ezután kis szusszanás következett, és kezdetét vette a hajnali két óráig tartó fergeteges bál. Rengetet tombolát sikerült eladnunk, melyekből a nyertes számokat éjfélkor húzták ki, a díjakat mi adtuk át a szerencséseknek.  A fergeteges hangulatról DJ Árpi és fia gondoskodott, biztatni senkit sem kellett, állandóan tele volt a táncparkett. Legjobban a mulatós zenékre buliztunk, együtt ugrálva és énekelve tomboltuk ki magunkat, de a szülők és tanárok is jól szórakoztak.

Két órakor az igazgató néni szavaival véget ért első igazi bálunk, mely a szülők összefogásának és szervezésének köszönhetően fantasztikusra sikeredett! Köszönjük szépen!

 

a IX. osztály 

Copyright © 2014.